Om

13 oktober 2012

Havreformbröd

Ibland har man ju vare sej tid eller lust att stå i köket. Idag ägnar jag mej hellre åt annat (typ städa, tvätta, sortera tvätt...) Då passar det med brödbakning som nästan sköter sej själv. Det här brödet går snabbt att blanda ihop, ska inte jäsa och står sedan rätt länge i ugnen. Gott blir det också!

Havreformbröd


3 1/2 dl rent havre (Semper)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (tog cirka hälften av varje Finax grova och ljusa)
1 dl solrosfrön
2 msk ljust psyllium (ingen aning om det gjorde vare sej till eller från men iallafall)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
5 dl naturell yoghurt
1 msk honung
1/2 rivet äpple

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och strö med havregryn (eller glutenfritt ströbröd föralldel). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i annan bunke yoghurt, honung och rivet äpple. Rör snabbt ihop allt och häll i brödformen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 75 minuter.Stjälp upp och låt svalna på galler, utan bakduk så behåller brödet sin knapriga, fina yta. Skiva upp och frys in det som inte går åt direkt.

Tips: såhär gör jag när jag fryser brödet. Lätt att fram en skiva i taget.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...