Om

11 april 2016

Easy peasy chickpeasy...

Det är ju inte helt nytt, jag har för mej att jag tidigare har delat ett recept där det ingick svarta bönor i brownies. Här är det kikärtor som ersätter mjölet och dessa små mumsbitar blev otroligt saftiga och smarriga. Med gott samvete måste man ju kunna äta flera stycken tänker jag? De är ju så nyttiga?!

Kikärtsbrownies 


4 dl kokta kikärtor (1 konservburk)
2 ägg
1/2 dl kokossocker 
6 msk kakao
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver 
1/2 tsk bakpulver
150 g choklad 70%

Topping

50 g choklad 70%
1 dl mandel
flingsalt efter smak

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna väl i kallt vatten och låt rinna av. Mixa alla ingredienser utom chokladen till en slät smet. Smält chokladen över vattenbad och blanda sedan ner i smeten. Klä en form, cirka 20x25 cm, med bakplåtspapper och skeda i smeten. Hacka mandel och choklad och strö över tillsammans med saltet. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna helt innan du skär upp i bitar. Förvara i kylen. 


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...