Om

7 november 2012

mac and cheese

Regnet öser ner, det är november och det är kallt. Jag vill ha tröst. Dags för lite comfort food.

Ostgratinerad pasta med tomat och krutonger


Koka valfri pasta, spiraler eller penne passar bra här. Det är verkligen viktigt att du inte kokar pastan för länge, den ska vara riktigt al dente. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.

Ostsås cirka 4 p

2 msk smör
2 msk mjölmix
7 dl mjölk
3 1/2 dl riven smakrik ost, cheddar eller västerbotten är gott
1/2 tsk dijonsenap
1 - 2 msk sherryvinäger eller vitt vin
salt, torkad basilika, persilja, chiliflakes, svartpeppar

8 cocktailtomater (som vanligt har jag aldrig allt hemma, vanliga fick det bli)
glutenfria krutonger (gör du lätt genom att steka lite dagsgammalt bröd i olivolja och lite salt)

Fräs smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt fräsa ihop 10 sekunder. Häll sedan långsamt i mjölken och vispa slätt. Låt koka upp, sänk sedan till låg värme. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och vinäger/vin. Häll i osten och veva runt tills den smält. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 175 grader. Häll pastan i en ugnsfast form, häll över såsen och blanda runt försiktigt. Toppa med krutonger och tomater. Krydda med basilika och eller persilja. Gratinera i 25 minuter tills såsen bubblar och pastan är genomkokt. Ät! Känn dej tröstad!






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...