Om

9 september 2012

Frukost de luxe

Ibland vill man bara skämma bort. Vaknade tidigt idag och tassade ut i köket och fixade skämmabortfrukost. Hemma hos oss är det nästan alltid lika med amerikanska pannkakor, stekt bacon, yoghurt med blåbär och honung, stoooor caffelatte till mej och såklart smörgås till miss June.

Amerikanska pannkakor


3 dl mjölmix (använder oftast Semper)
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl mjölk eller naturell yoghurt 
(jag brukar ta hälften av varje då jag tycker mixen sväller lite för mycket och smeten blir väl tjock med bara yoghurt)
1 msk rapsolja
1 ägg
(blåbär)
smör till stekning

Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner yoghurt/mjölk, olja och ägg. En stor fördel med glutenfritt mjöl jämfört med vanligt vetemjöl är att det inte klumpar sej lika lätt. Rör slätt. Vänd ner blåbär om du vill ha det.

Fräs i lite smör i stekpannan och klicka ner smet, 1-2 msk per plätt. Stek långsamt på medelvärme och vänd när de bubblat upp och är lite torra på ytan. Servera med lönnsirap, sylt eller vår favorit - socker och citron!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...