Lazy bread
5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk honung
1 dl pofiber
1 dl fibrex
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl olivolja
7 dl glutenfri mjölmix
Smula ner jästen i en bunke med saltet och honungen. Lös upp en stund, slå på vattnet och rör tills jästen lösts upp helt. Blanda ner pofiber och fibrex och låt svälla ett par minuter. Blanda ner solrosfrön, olja och mjöl. Jag hade lite Finax havrebrödsmix kvar så jag tog cirka 4 dl av det och 3 dl av Sempers mix. Arbeta degen väl, som vanligt gärna i maskin. Låt jäsa ett par timmar (eller över natt i kylen). Fördela i muffinsplåt och toppa med lite pumpafrön. Grädda i 200 grader ett snäpp över mitten i ugnen cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar