Om

27 september 2012

Bästa pastarätten ever

Vi äter inte så ofta pasta hemma hos oss. Jag ska berätta varför. Frk Julie vill naturligtvis inte ha annat än "vanlig" pasta, miss June gillar Sempers bäst, jag tål inte Sempers för den innehåller (oftast) sojamjöl och den jag gillar bäst - Glutis - tycker inte miss June om...

Ibland när miss June inte är hemma brukar jag och frk Julie festa på bästa pastarätten ever! Snabbt, enkelt och supergott - B.Ä.S.T.A! "Bara" två pastakastruller igång och även om miss June älskar pasta (som den kolhydratjunkie hon är) gillar hon inte räkor.

Koka pasta efter smak - Glutis och färsk pasta för mej och frk Julie.

Fräs 1 finhackad vitlöksklyfta och massa chiliflakes (hett, hett, gott, gott) i ordentligt med olivolja. Salta och svartpeppra. I med rejält med räkor, låt bli varmt. Klart! Nästan... Här kan man om alla äter samma pasta, slänga i pastan i stekpannan och fräsa ihop allt, men det kan ju inte vi. Så fördela istället räkorna direkt över pastan, krydda med masssor av riven parmesan och finhackad basilika. Nu klart! Variera med t ex riven västerbottenost och persilja.





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...