Maja Gräddnos blåbärscupcakes 12 st
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (3%)
skalet av 1 citron
4 dl glutenfri mjölmix (Semper tog jag idag)
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker poröst. Rör ner smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fördela smeten. Skeda i 5-6 blåbär i varje. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med provsticka.
Lemoncurd-frosting
3 dl grädde
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
3 msk lemoncurd
Vispa grädden. Vispa i annan bunke ihop Philadelphia och florsocker. Blanda samman med grädden, vispa inte för länge... Smaksätt med lemoncurd och spritsa på de avsvalnade "cupcakesen". Garnera med de sötaste minimarängerna du någonsin har sett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar