Om

30 mars 2013

påskamat



Laxpaj


3 dl glutenfri mjölblandning (Finax, använder helst Finax just nu har jag märkt)
en nypa salt
75-100 g smör (inte margarin, använd alltid smör)
1 dl kesella
ev lite vatten

2 dl grädde
1 dl crème fraiche
3 ägg
2 dl riven ost
salt, peppar,
2 påsar babyspenat
2 schalottenlökar
gravad eller kallrökt lax, cirka 200 g

Nyp ihop pajdegen och lägg att vila kallt en stund. Klä sedan en form med degen, nagga och förgrädda den i 200 grader i cirka 10 min. Täck ev kanterna med folie, då hasar de inte ner så lätt. Fräs under tiden spenaten och finhackad lök i lite smör. Fyll formen med spenatfräset och laxen skuren i mindre bitar. Vispa ihop grädde, crème fraiche, ost och ägg, salta, peppra och slå över fyllningen. Grädda i 225 grader tills ytan har fått fin färg och gräddblandningen stannat, kanske 25-30 minuter. Bjud ljummen med en god sallad eller ställ den på påskbuffén.






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...