Asiatisk kycklingsoppa - eller gryta
4 kycklingfiléer
1 gul paprika
1/2 squash
1/2 purjolök
2 morötter
1 burk kokosmjölk
1/2 burk vatten
1 msk grön currypasta
fish sauce
saft av en 1/2 citron
thaibasilika
koriander
potatismjöl eller maizena
(ris eller nudlar till servering)
Dela kycklingen i mindre bitar och fräs i lite rapsolja och smör i en stekgryta. Dela grönsakerna i stavar eller skiva dem. Strimla purjon. Fräs i när kycklingen fått lite färg. Häll i kokosmjölken, vatten och currypastan. Puttra under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10-15 minuter. Smaka av med citronsaft och fish sauce. Är du på sopphumör serverar du nu, men vill du hellre ha gryta reder du av med lite maizena eller potatismjöl utrört i lite av kokosmjölken. Strö över hackad thaibasilika och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar