Min lax- och spenatpaj
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl havremjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2-3 tsk fiberhusk
nypa salt
200 g rökt eller gravad lax, jag tog 100 av varje
2 påsar babyspenat
5 stjälkar vårlök
3 ägg
2-3 dl grädde
1 dl riven ost
salt, svartpeppar
olivolja att steka i
Nyp ihop pajdegen och tryck ut i pajform. Jag fick dutta på lite extra havremjöl för att få ut den, degen blev rätt kletig. Förgrädda skalet på 200 grader i 10 minuter. Fräs finstrimlad vårlök i lite olivolja och låt spenaten mjukna med lite i taget. Lägg det gröna i botten på pajskalet. Strimla laxen och lägg ovanpå, vispa ihop äggstanningen och slå över. Grädda 35-40 minuter, tills pajen fått fin färg och fyllningen stelnat. Vi skulle egentligen ha penslat pajskalet med pesto, men det glömde jag. Serverade därför en sås med pesto och yoghurt till istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar