Havrerutor
25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk brödkryddor
2 msk olivolja
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk brödkryddor
2 msk olivolja
3 dl havregryn (glutenfria...)
50 g rismjöl
270 g havremjöl
1 dl solrosfrön
havreflingor och solrosfrön att strö över
havreflingor och solrosfrön att strö över
Rör ut jästen med vatten och salt. Blanda ner sirap, fiberhusk, brödkryddor, olivolja och havregryn. Rör om ordentligt och låt stå i 10 minuter. Väg/mät upp mjölet och blanda ner det i smeten tillsammans med solrosfröna. Låt degen arbeta ordentligt i 5-10 minuter. Platta ut så gott det går (enklast med sked doppad i lite kallt vatten) i form (25x45 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön och havreflingor. Jäs under duk i 45 minuter.
Grädda på 225 grader i 25 min. Låt svalna, stjälp upp och skär i rutor.
Så gott att jag inte hann ta ett kort. Lånat bild från internetet men jag lovar att våra blev lika fina. Nästan...
Grädda på 225 grader i 25 min. Låt svalna, stjälp upp och skär i rutor.
Så gott att jag inte hann ta ett kort. Lånat bild från internetet men jag lovar att våra blev lika fina. Nästan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar