Om

12 maj 2015

Det blev bröd

Till slut köpte jag jäst och så blev det äntligen lite nybakt bröd i vårt hus. Det blev gott. Det blev det här:

Havrerutor


25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1 tsk brödkryddor
2 msk olivolja
3 dl havregryn (glutenfria...)
50 g rismjöl
270 g havremjöl
1 dl solrosfrön
havreflingor och solrosfrön att strö över 

Rör ut jästen med vatten och salt. Blanda ner sirap, fiberhusk, brödkryddor, olivolja och havregryn. Rör om ordentligt och låt stå i 10 minuter. Väg/mät upp mjölet och blanda ner det i smeten tillsammans med solrosfröna. Låt degen arbeta ordentligt i 5-10 minuter. Platta ut så gott det går (enklast med sked doppad i lite kallt vatten) i form (25x45 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön och havreflingor. Jäs under duk i 45 minuter.
Grädda på 225 grader i 25 min. Låt svalna, stjälp upp och skär i rutor.



Så gott att jag inte hann ta ett kort. Lånat bild från internetet men jag lovar att våra blev lika fina. Nästan...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...