Om

24 september 2012

Grekiska leftovers

Ojojoj, så skönt det är att slippa laga middag ibland. Jag och döttrarna har den fantastiska turen att ha världens bästa mamma/mormor som bjuder på middag varannan måndag. Det är så lyxigt att någon annan lagar maten och har gjort sej besväret att planera och handla det man ska äta. Tack kära älskade mamma för det, och för - allt!

Det är mysiga måndagar...  dessvärre är det inte en sådan måndag idag. Idag har jag ändå turen att ha kylen full av rester från lördagens grekiska afton. M.U.M.S!

Souvlaki på vårt vis


1 fläskfilé putsad och skuren i munsbitar
1 1/2 msk vardera av torkad mynta och oregano
saften av 1 citron
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
salt, svartpeppar, gnutta socker

Blanda ihop allt och låt marinera ett par timmar, gärna över natt. Bryn köttet lite knaprigt i stekgryta och låt sedan bli färdigt i 200 graders ugn. Eller trä köttet på spett och grilla föralldel.
Servera med klyftpotatis, tzatziki, ugnsbakade tomater och gärna den här goda salladen.

Spenatsallad


600 g babyspenat
4 dl naturell yoghurt
2 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
2 tsk salt, svartpeppar

Skölj spenaten och låt rinna av väl. Blanda dressingen i en stor skål, vänd ner spenaten och servera genast.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...