Det är mysiga måndagar... dessvärre är det inte en sådan måndag idag. Idag har jag ändå turen att ha kylen full av rester från lördagens grekiska afton. M.U.M.S!
Souvlaki på vårt vis
1 fläskfilé putsad och skuren i munsbitar
1 1/2 msk vardera av torkad mynta och oregano
saften av 1 citron
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
salt, svartpeppar, gnutta socker
Blanda ihop allt och låt marinera ett par timmar, gärna över natt. Bryn köttet lite knaprigt i stekgryta och låt sedan bli färdigt i 200 graders ugn. Eller trä köttet på spett och grilla föralldel.
Servera med klyftpotatis, tzatziki, ugnsbakade tomater och gärna den här goda salladen.
Spenatsallad
600 g babyspenat
4 dl naturell yoghurt
2 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
2 tsk salt, svartpeppar
Skölj spenaten och låt rinna av väl. Blanda dressingen i en stor skål, vänd ner spenaten och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar