Om

17 september 2012

Good old kladdkaka

Vissa dagar är tyngre än andra. Idag var det skitdag.se. För mej. Inte för miss June eller frk Julie som hade sööötsuuug och hade bakat. Inte så dumt att mötas av den härliga doften av nygräddad kladdkaka när man ramlar trött in över tröskeln. Receptet på kladdkakan nedan har hängt med i evighet, i alla fall sedan jag var tonåring (och det var nog evigheter sedan). Det funkar fortfarande och det funkar finfint som glutenfritt.

Good old kladdkaka


100 g smör
3 dl socker
1/2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl mjölmix (Sempers oftast)

Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. Blanda alla torra ingredienser, utom mjölet. Rör ner äggen ett i sänder (vispa inte). Ner med smöret och vänd till sist i mjölet. Häll i smord, mjölad (kokosflingor är gott att variera med) springform och grädda i varmluft 170 grader, vanlig 200 grader i cirka 25 minuter.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...