Om

30 september 2012

Äppelpäppel








Jag hade en halv burk kondenserad mjölk över och så blev det en paj.

Pajdeg


3 dl (180 g) glutenfri mjölmix
2 msk socker, gärna råsocker för en lite knäckigare smak
1 krm salt
75 g smör
1 dl kesella
1-2 msk vatten

Blanda samman ingredienserna för hand eller i matberedare. Tillsätt kesella och vatten lite i taget. Tryck ut i pajform, nagga och förgrädda i 225 grader cirka 10 minuter. Under tiden gör du:

Kolasås


1/2 burk kondenserad mjölk (vad jag gjorde med den andra halvan)
skvätt vispgrädde som du har över i kylen, kanske 1 dl
(slurk whiskey)

Koka ihop i kastrull under omrörning. (Jag slarvade med själva omrörningen lite och då blev det brunprickigt. Strunt i det, kolasåsen behöver inte vara snygg, bara god). Skvätt i lite whiskey om du känner för det. Bred ut såsen i pajskalet, täck med fina klyftor av 3 goda, svenska äpplen. Råocker och kanel på och fortsätt grädda  i cirka en halvtimme. Servera med vaniljsås eller lite crème fraiche.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilkrn otroligt vacker paj! Du har verkligen lagt äpplebitarna fint. Vilket tålamod!! //Åsa

missjuneochjag sa...

Tack snälla Åsa! Ibland så...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...