Om

25 oktober 2012

Skräpmat skåpmat

Ibland blir det lite för mycket mantagervadmanhaver i mitt liv. I nästa liv, eller kanske redan nästa vecka, ska jag bli bättre på att planera och göra receptlistor och inköpslistor och lite andra listor. Jag hade tänkt att göra sesampanerade laxbiffar med tomat- och mangosalsa, men det fanns inte tomat, ingen mango, inga sesamfrön. Inte ens lite vissen sallad hittade jag. Istället fanns det hamburgerbröd och lite lax, räkor, en burk krabba och en morot. Alltså blev det mantagervadmanhaver till middag idag - igen.





Skaldjursbiffar med morotstzatziki 2 p


1 fryst laxfilé
lite räkor från helgen
1/2 burk krabba
1 litet ägg
2 msk mjölmix eller Maizena eller potatismjöl
salt, peppar, lite dill, lite chiliflakes (eller inte om du inte gillar det starka)
olja till stekning

1 morot
1 burk crème fraiche eller motsvarande mängd yoghurt (mantagervadmanhaver...)
1/2 vitlöksklyfta
salt, peppar

Skär den något upptinade, men kalla, laxen i kuber. Hacka räkorna. Kör några sekunder i matberedaren, blanda i krabbkött, ägg, kryddor och kör en liten stund till. Rör ner mjölet. Forma till handflatestora biffar (vänd föralldel i sesamfrön om du har det) och stek i olja i 3-4 minuter på varje sida. 
Under tiden river du moroten och blandar med övriga ingredienser till tzatzikin. Servera med hamburgerbröd. Brödet från BriMa är faktiskt helt ok. 






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...