Skaldjursbiffar med morotstzatziki 2 p
1 fryst laxfilé
lite räkor från helgen
1/2 burk krabba
1 litet ägg
2 msk mjölmix eller Maizena eller potatismjöl
salt, peppar, lite dill, lite chiliflakes (eller inte om du inte gillar det starka)
olja till stekning
1 morot
1 burk crème fraiche eller motsvarande mängd yoghurt (mantagervadmanhaver...)
1/2 vitlöksklyfta
salt, peppar
Skär den något upptinade, men kalla, laxen i kuber. Hacka räkorna. Kör några sekunder i matberedaren, blanda i krabbkött, ägg, kryddor och kör en liten stund till. Rör ner mjölet. Forma till handflatestora biffar (vänd föralldel i sesamfrön om du har det) och stek i olja i 3-4 minuter på varje sida.
Under tiden river du moroten och blandar med övriga ingredienser till tzatzikin. Servera med hamburgerbröd. Brödet från BriMa är faktiskt helt ok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar