Om

11 oktober 2012

För mycket?

På hösten testar vi hur mycket äppelkaka man kan äta innan man tröttnar. Miss June är inte överdrivet förtjust i äpplepaj, men frk Julie och jag ä.l.s.k.a.r det! För att lura över miss June på vår sida tänkte jag ta till det här äppleknepsreceptet.

Äpplepaj med knäckigt lock


100 g smör
5-6 syrliga, fasta äpplen
2 1/2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl mjölmix (Finax)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smörj en pajform och sätt ugnen på 200 grader (vanlig) eller 175 (varmluft). Smält smöret och häll över i bunke. Blanda ner socker, ägg, mix, bakpulver och vaniljsocker i nämnd ordning. Vispa inte, bara blanda ihop till jämn smet. Skala äpplena och riv dem grovt. Lägg äpplerivet i pajformen, bred smeten över och grädda nere i ugnen cirka 30 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knäckig. Servera med glass, vaniljsås, eller min favorit - en klick crème fraiche med litelite vaniljsocker i. M.U.M.S!






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...