Om

24 oktober 2012

Ny form

Varför inte sätta guldkant på brödet, när man ändå håller på, tänkte jag och köpte söt bakform i silikon vid senaste IKEA-besöket. Nu ska den invigas och här är det guldkantade brödet.

Enkelt formbröd


25 g jäst
4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1 dl nyponsoppa
(eller 5 dl yoghurt och uteslut nyponsoppan)
1/2 dl olivolja
500 g valfri mix (1 paket Semper mix med fibrer)
1 tsk salt
1 msk honung

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i saltet och honungen medan du värmer yoghurten till fingerljummet. Blanda ner yoghurt och olja, mjölmixen och arbeta ordentligt. Pensla formen med lite olja, klicka i brödsmeten. Sätt ugnen på 200 grader och låt sedan brödet jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Stjälp upp och låt svalna på galler med eller utan bakduk beroende på hur hård yta du vill ha på brödet. Skiva upp och frys in det som inte går åt bakdagen.


Chubby


Vackert mönster på toppen






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...