Om

28 oktober 2012

comfort food soup

Det har varit en dag med fantastiskt höstväder! Vi tog en skogspromenad på guldskimrande stigar och med kalla nästippar vill vi nu bara kura ihop oss i soffan, tända tusen värmeljus och inte gå ut förrän fåglarna kvittrar och solen värmer igen. Jag gör en god soppa som får värma insidan och trösta det lilla tungsinnet som tänker på november som väntar i veckan. Soppa är tröstmat för mej. Den här soppan är hopkokad med inspiration av en liknande som jag blev bjuden på.








Tomatsoppa med frikadeller 3 p


1 burk god pastasås 700 g (ja, jag är lat och orkade inte koka egen...)
lika mycket vatten
200 g blandfärs
1/2 ägg (vispa upp det i en kopp och mät sedan upp hälften)
salt, peppar, basilika
1 liten vitlöksklyfta
valfri pasta
parmesanost

Värm tomatsåsen och vattnet. Smaka av och krydda om det behövs. Lite socker förhöjer tomatsmaken. Koka pastan i annan kastrull (glutenfri pasta kan lätt "tappa formen" om den så får koka bara lite, lite för länge). Blanda ihop färs, ägg, pressad vitlök och kryddor till en smet och klicka i hasselnötsstora frikadeller i soppan. Låt koka tills frikadellerna flyter upp till ytan - då är de klara. Blanda ner pastan. Riv lite parmesan över hela härligheten och servera med en bit gott bröd.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja vilken helt underbar dag det var idag!! Soppan låter spännande! Jag testar den i veckan ;) Ha en bra vecka vännen! Kram

missjuneochjag sa...

Tackdetsamma! Är säker på att duktiga du trollar till en än bättre soppa. Kramkram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...