Om

20 oktober 2012

Let's celebrate

Guldkant på vardagen - jatack! Nu firar vi att vi är friska och härliga, att miss June hade alla rätt på matteprovet, att frk Julie snart är klar med projektarbetet och what not... Den här kakan hittade min vän A i en tidning och ingen av oss här hemma kunde motstå att testbaka den, ännu mindre att provsmaka den. Så är du som vi chokladomaner - sätt lite guldkant med den här!






Fudgekaka 12 bitar


Kaka:
smör till formen
150 g smör
2 ägg
2,4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe (hoppade jag över, den är "vuxen" nog i smaken)
3 dl kakao (här blir det allvar nämligen)
1,5 dl mjölmix
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Fudge:
100 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
75 g rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 175 g. Smörj en springform 22-24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Rör försiktigt.Vänd till sist i smöret och klicka ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Låt svalna. 

Hacka chokladen och lägg tillsammans med grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka tills smeten tjocknat och blivit blank. Rör hela tiden! Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt fudgen svalna, då blir den också lite tjockare. Häll fudgen över chokladkakan och bred ut den fint. Låt kallna och stå minst 5 timmar i kylen innan servering. Servera med klick grädde eller lite glass och färska bär (om du hittar några i oktobermörkret...)



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...