Cranachan 4 p
3 dl vispgrädde samt crème fraiche och turkisk youghurt efter smak
3 msk honung (har du lite skotsk ljunghonung så... annars går det bra med svensk)
socker
3 msk whisky (skotsk och ta en blommig sort, gör sej bättre än den rökiga i desserten)
500 g färska hallon (frysta funkar oxå fint, de blir ändå lite mosiga av whiskeyn)
500 g färska hallon (frysta funkar oxå fint, de blir ändå lite mosiga av whiskeyn)
2 dl rena havregryn (Semper)
smör till stekning
Marinera hallonen i några matskedar whisky och kanske lite socker. Ta undan några till dekoration. Rosta havregryn i smör och socker så att det blir knaprigt och frasigt. Vispa grädden och blanda ner yoghurt och crème fraiche. Rör försiktigt i honungen. Varva sedan i serveringsglas och toppa med några hallon och lite havreströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar