Om

31 oktober 2012

cupcakekaka

Cupcakes och muffins i all ära, men de är inte så enkla att frakta. Den här kakan är lite enklare att resa med, men vi väntar med att dekorera med toppingen tills vi kommer fram och ska fika. Därför blir det inte någon tjusig bild på kakan i färdigt skick.




Cupcakekaka


200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 1/2 dl mjölmix
1 tsk fiberhusk
1 msk bakpulver
2 syrliga äpplen
smaksätt med kanel, rivet skal av citron, vaniljsocker eller kardemumma

Topping
200 g Philadelphiaost
50 g smör
rivet en citron
1 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant och strö den med kokos. Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i annan bunke och vänd sedan ner dem och rör smeten slät. Riv äpplena och vänd i. Häll smeten i formen. Grädda i 55 minuter och låt sedan svalna. Vispa ihop toppingen med elvisp och bred fint på den kalla kakan (eller förvara i burk tills det är dags).


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...