Om

27 januari 2013

nytt



Idag testade jag att byta ut en del av Finaxmixen mot rismjöl. Det är så lätt att fastna i det gamla vanliga, speciellt när det fungerar bra. Söndagsbrödet idag bakades enligt det här receptet.


Brödkakor 12 st


1 paket jäst, 50 g
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung
1 tsk salt
1 dl havre
1 dl fibrex
1 dl pofiber
3 1/2 dl Finax mix (den röda)
3 1/2 dl Risenta rismjöl

Smula ner jästen i en bunke, salta och klicka på honungen. Smält smöret, häll i mjölken och värm till cirka 37 grader. Lös upp jästen med smörmjölken, rör ner pofiber och fibrex ooch låt svälla 5 minuter. Häll i havregrynen och det mesta av mix oxh rismjöl, arbeta degen ordentligt. Täck över med bakduk och låt jäsa 1-2 timmar. Pudra över lite mjöl och ta med sked och klicka ut degen på bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till bullarna litegrann. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Grädda i 12-15 minuter i 225 grader. Mina blev som ni ser lite ljusa i färgen, så nästa gång gräddar jag dem med lite högre värme eller högre upp i ugnen. De blev väldigt goda i alla fall! Fluffiga och luftiga i konsistens och smak. Rismjöl använder jag absolut igen!




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...