Om

12 januari 2013

L.Ö.R.D.A.G.S.M.Y.S.





2 pizzabottnar


2 dl fingerljummet vatten
1 msk fiberhusk
20-25 g jäst
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Smula ner jästen i en bunke, salta och låt stå medan du värmer vattnet. Lös upp jästen, blanda i fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Häll i mjölmix och olja och arbeta degen kraftigt. Allra sist i med bakpulver och se till att det blandas ner ordentligt i degen, men inte mer. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Under tiden fixar du såsen.

Tomatsås


1 burk finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1 finfinhackad lök (viktigt då vissa i familjen inte gillar stora lökbitar)
ev 1/2 pressad vitlöksklyfta
salt, svartpeppar, oregano, gnutta socker och sist men inte minst - chiliflakes

Fräs löken i olivolja, ska inte brynas, bara bli glansig. I med tomattjosan och krydda efter smak. Låt puttra ihop på svag värme medan degen jäser, cirka 20-30 minuter.

Dela degen i två delar. Den ÄR kletig -  ta mix på händerna och forma så gott du kan ut två bottnar direkt på två  plåtar. Grunda med tomatsås och lägg på valfri topping. Idag blir det rökt skinka, rostbiff, cheddarost och squash. Grädda i 180 grader (varmluft) eller 225  grader i 10-15 minuter. Klart när osten börjar bubbla och få färg.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...