Om

29 januari 2013

mixar

Nöden har som bekant ingen lag och nöden är också uppfinningarnas moder. Så när man mår liite, lite bättre och blir sugen på att baka, men glömt att beställa hem glutenprodukterna och fortfarande är för sjuk för att åka till affären, då blir det att ta vad som finns i skafferiet. Det fanns rismjöl, mandelmjöl och havremjöl och då blev det också som det blev. Smuligt...





Äpplemuffins 12 st


125  smör, smält och låt svalna
1 ägg
2 dl socker
4 dl mjölmix (2 dl ris- och 1 dl vardera av mandel- och havremjöl)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Fyllning

1 äpple
75 g mandelmassa, riven

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölmix och bakpulver. Rör ner mjölken i det smälta smöret och blanda i äggvispet. Vänd ner mjölet. Fyll muffinsformarna med smeten. Strö på hälften av den rivna mandelmassan, skär äpplet i tunna skivor och stick ner i smeten. Strö på resten av mandelmassan. Grädda 200 grader längst ner i ugnen, 20-25 minuter. 




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...