Om

19 januari 2013

utflykt

Det här receptet önskar man ju att man hade haft när miss June var liten. Istället köpte man de frysta, färdigbakade korvbröden som blev som små stenar om man tinade dem om så bara en sekund för länge i mikron. Eller så förvandlades bröden till små smuliga högar i ryggan under promenaden från hemmet till utflyktsmålet i skogen. Nu gör vi inte så många sådana utflykter längre, men jag sparar receptet för framtiden och hoppas att någon av er glutisar kan ha nytta av det nu.

Barndomens utflyktsmål - kommer ni ihåg Kolarkojan?


Korv - eller hamburgerbröd


1 paket jäst
50 g smör
4 dl mjölk
1 ägg
1/2 burk keso, ca 125 gr
10-12 dl mjölmix (jag använder Finax röda)

Smula ner jästen i en bunke, salta. Smält smöret och häll i mjölken, låt bli fingerljummet. Lös upp jästen i vätskan och blanda i mjölmix, ägg och keso. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa övertäckt 15-20 minuter.
Forma till korvbröd eller hamburgerbröd med lite mjöl i handen. Hamburgerbröden kan du pensla med ägg och strössla med sesamfrön, korvbröden penslas med lite vatten. Låt jäsa ytterlihgare en halvtimme.
Grädda i 225 grader, 5-10 minuter.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...