Om

1 januari 2013

choklad

Det blir grönare, smalare mat 2013 så länge jag bestämmer i köket - och det gör jag ju, men på årets sista dag gottade vi oss. Det är gott med choklad och det är j.ä.t.t.e.g.o.t.t. med chokladfondant.

Chokladfondant


100 g smör
1/2 dl socker
1 ägg
2 äggulor
150 g choklad 70 %


Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 väl smorda portionsformar. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen tills det är dessertdax. Ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i cirka 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller upp till 10 minuter för en mer stadig variant. Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. När kanterna på fondanten är "kakiga"och mitten fortfarande gungar tycker jag att den är klar. Vill du ha den mer stadig låter du fondanten stå inne någon minut till. Gott blir det hur som helst! Och helt naturligt glutenfritt.







Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...