Om

16 januari 2013

Jamie

Jag erkänner att jag är lite kär i Jamie Oliver. Hans sätt att förenkla matlagningen och använda massor av örter och grönsaker har inspirerat mej mycket. Det här receptet på fänkål i ugn har jag snott rakt av från ett av hans tidiga tv-program. Det är supergott till grillad lax, kanske med en kall yoghurtsås med bara lite strimlat citronskal i. Så får kvällens middag se ut.




Ugnsbakad fänkål med vermouth och vitlök


3 stora fänkålshuvuden
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
3 rejäla klickar smör
2 glas torr vermouth (eller torrt vitt vin eller citronvatten för all del)
salt och svartpeppar

Ansa fänkålen, skär av toppen och skiva stjälkarna fint. Spara vipporna till garnering senare. Skär fänkålen i skivor och lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlöken. Klicka över smör och häll på vermouth. Salta och peppra ordentligt. Blöt ett ark bakplåtspapper och krama det så att det blir lite mjukt och formbart och lägg det som ett täcke över formen. Då bakas och ångas fänkålen samtidigt. Baka i 200 grader i cirka 25 minuter. Ta bort pappret och låt gå under grillen för fin färg i några minuter. Garnera med vipporna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...