Om

1 september 2013

välkommen höst

Jag älskar september! Solens strålar värmer fortfarande, det börjar bli lite krispigt i luften, myströjan är på och man inte bara vet att man har levande ljus tända, man ser dem också...
Höst är också lika med äppelpaj. Jag gör det som vanligt lätt för mej och gör en smulpaj, det är faktiskt inte bara enkelt, det är oftast det godaste också. Såg ett tips på tv4 i går morse - att bottna formen med lite smör och socker för att få en knäckigare smak. Det testar jag!


Godaste smuldegsäppelpajen


Smuldeg

125 g kallt smör
2 dl ljus mjölmix
1 dl havregryn (Sempers såklart)
1 1/2 dl socker (tog hälften vitt, hälften farin)
1 1/2 tsk flingsalt

Fyllning

6-8 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör och socker till formen

Skär smöret i bitar. Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig smet.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda med kanel, socker och flingsalt och lägg i den smorda och sockrade pajformen. På med smulet och grädda i mitten av ugnen, 225 grader i cirka 30 minuter.




Vi tar med den här godingen till mamma imorgon. Hoppas den smakar lika ljuvligt som den doftar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...