Höst är också lika med äppelpaj. Jag gör det som vanligt lätt för mej och gör en smulpaj, det är faktiskt inte bara enkelt, det är oftast det godaste också. Såg ett tips på tv4 i går morse - att bottna formen med lite smör och socker för att få en knäckigare smak. Det testar jag!
Godaste smuldegsäppelpajen
Smuldeg
125 g kallt smör
2 dl ljus mjölmix
1 dl havregryn (Sempers såklart)
1 1/2 dl socker (tog hälften vitt, hälften farin)
1 1/2 tsk flingsalt
Fyllning
6-8 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör och socker till formen
Skär smöret i bitar. Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig smet.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda med kanel, socker och flingsalt och lägg i den smorda och sockrade pajformen. På med smulet och grädda i mitten av ugnen, 225 grader i cirka 30 minuter.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda med kanel, socker och flingsalt och lägg i den smorda och sockrade pajformen. På med smulet och grädda i mitten av ugnen, 225 grader i cirka 30 minuter.
Vi tar med den här godingen till mamma imorgon. Hoppas den smakar lika ljuvligt som den doftar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar