Om

24 september 2013

senare...




Scones


50 gram smör
4 dl + cirka 1/2 dl till utbakning Finax ljus mix
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl yoghurt

Rör ner fiberhusken i yoghurten och låt stå. Blanda de torra ingredienserna och finfördela smöret. Det går lättast med fingrarna tycker jag. Blanda ner yoghurten. Det blir kletigt, ta l i t e mer mjöl om degen är alltför ohanterlig. Klicka ut 4 kakor på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till med mjölad hand eller sked, nagga. Grädda i 250 graders värme mitt i ugnen, 10-15 minuter.


 

Mmmm, kan man få äta den här marmeladen med sked tills den tar slut...? Ikväll blev det fika de luxe, ni ser ju själva hur god marmeladen är... Det blev verkligen jättegott till scones och lite grönmögelost. Och te.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...