Kladdkakemuffins med marshmallows 12-16 st
100 g smör2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 1/2 dl mjölmix
2 1/2 dl mjölmix
minimarshmallows
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, vispa inte för länge så att luften går ur "fluffet". Rör ner smöret och klicka ner smeten i formarna, fyll till cirka 2/3. Grädda mitt i ugnen i cirka 6, 7 minuter, kanterna på muffinsen ska ha börjat stelna. Ta ut och tryck ner lite minimarshmallows i mitten av varje muffin och grädda sedan ytterligare i cirka 3, 4 minuter.
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blanda till jämn smet och bred eller spritsa. Garnera med strössel eller några minimarshmallows.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, vispa inte för länge så att luften går ur "fluffet". Rör ner smöret och klicka ner smeten i formarna, fyll till cirka 2/3. Grädda mitt i ugnen i cirka 6, 7 minuter, kanterna på muffinsen ska ha börjat stelna. Ta ut och tryck ner lite minimarshmallows i mitten av varje muffin och grädda sedan ytterligare i cirka 3, 4 minuter.
Den lilla gropen som blir i varje muffin kan man till exempel fylla med chokladfrosting. Den här är god. Hittade den hos någon som visst heter Leila...
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Blanda till jämn smet och bred eller spritsa. Garnera med strössel eller några minimarshmallows.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar