Om

30 september 2013

pajätarvecka

Försökte vara lite kreativ när det nu blev tre pajer att fixa. Av det goda jag hade hemma blev det så här:


Squash- och sparrispaj


1 liten squash
1/2 knippe sparris
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 ägg
200 g finriven parmesanost
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Skiva squashen supertunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Bryt av den nedre träiga delen av sparrisen och lägg topparna i pajskalet. Häll på äggstanningen (min pajform blev "överfull", stanningen räcker till en normalstor pajform. Jag sparade istället lite till nästa paj). Lägg på squashskivorna fint. Baka mitt i ugnen på 200 grader cirka 30-40 minuter.

Spenat- och ädelostpaj


1/2 påse babyspenat
1 liten bit ädelost (Kvibille gräddädel)
2 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost med god smak
salt, peppar

Riv spenaten i lite mindre bitar, lägg direkt i pajskalet. Smula  över ädelost och strö på riven ost. Slå på äggstanningen.

Kyckling- och fetaostpaj


3 små kycklinginnerfiléer (stekta sedan tidigare)
1/2 paket fetaost
2-3 msk ajvar relish
150 g riven ost med god smak
2 dl grädde
salt, peppar, chiliflakes

Bred ett lager ajvar relish i botten på pajskalet. Skiva kycklingen fint och lägg på. Smula över fetaost och riven ost, slå på äggstanningen.

Alla pajerna bakas i 200 grader varm ugn, 30-40 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och blivit gyllene.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...