Om

10 september 2013

från disktrasa

till himmelrike? I alla fall om man ska tro alla positiva omdömen jag har läst hittills. Måste nog ta en sväng och testa själv... Jag är inte ett stort fan av snabbmat, men som glutis ÄR det ett enkelt alternativ när man är på resande fot .


Nytt glutenfritt hamburgerbröd på McDonald’s

2013-09-10

McDonald’s skriver 2013-09-10:
Från och med idag, den 10 september, finns ett nytt och godare glutenfritt bröd på samtliga McDonald’s restauranger. Brödet går att beställa till alla hamburgare och är framtaget i samarbete med Celiakiförbundet. 

Det nya brödet är gjort på risstärkelse istället för som tidigare på vetestärkelse och har provsmakats och godkänts av Celiakiförbundet. 

– Det nya brödet är ännu godare och saftigare och har bättre konsistens jämfört med våra tidigare glutenfria bröd. Vi har gjort ett omfattande arbete för att även våra glutenintoleranta och glutenallergiska gäster ska kunna njuta av en riktigt god burgare och jag hoppas att de ska bli nöjda, säger Patrik Holm-Thisner, kvalitets- och inköpsdirektör på McDonald’s.
Tillägg av Svenska Celiaiförbundet: Hamburgerbrödet innehåller:

Glutenfritt bröd (nytt recept 10/9 2013)

Ingredienser:

Rismjöl, vatten, majsstärkelse, modifierad tapiokastärkelse, socker, rapsolja, sesamfrön, jäst, salt, förtjockningsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa; guarkärnmjöl, psyllium, bambufibrer, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror.

Allergiinformation:

Sesamfrön 


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...