Bästa pizzadegen ever
1 tsk salt
2 dl fingerljummet vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Smula ner jästen i en bunke, salta och låt stå medan du värmer vattnet. Lös upp jästen, blanda i fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Häll i mjölmix och olja och arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Till sist i med bakpulvret, se till att det blandas ner ordentligt i degen, inte mer. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Dela den kletiga degen i två eller tre delar. Det går lite lättare att forma den om du doppar händerna i lite mjölmix. Platta ut direkt på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar. Grunda med tomatsås och lägg på valfri topping. Igår blev det välrökt skinka, parmaskinka, champinjoner, ananas, parmesanost, ruccola... Grädda i 180/225 grader (varmluft/vanlig) i 15-20 minuter. Färidgt när osten börjat bubbla och få färg.
1 kommentar:
Klart man kan pizzamysa en vanlig onsdag! Den ser dessutom väldigt god ut! Du efterlyste ju glutentips från Polen. Kika in hos mig så har jag resereferat från vår lång-weekend. Och lustigt nog såg jag att "vårt" hotell dök upp som annons i din blogg. Det var verkligen toppenbra!
Skicka en kommentar