Om

31 augusti 2013

Nygammalt

Nu har jag bakat efter samma recept i evigheter men idag blev det nytt. Eller gammalt med lite variation i alla fall...

Grovbullar 18 st


6 dl kallt vatten
1 paket jäst
2 tsk salt 
1 msk vit sirap 
1 msk fiberhusk 
1 1/2 dl fibrex flingor 
1/2 burk kesella 
500 g grov mix (Finax gröna blev det idag)
solrosfrön och/eller krossade linfrön att strössla över bullarna

Lös upp jästen i det kalla vattnet, i sedan med allt utom mjölet och låt stå och svälla i 15 min. Arbeta in mjölmixen i cirka 10 minuter. Låt sedan jäsa väl övertäckt tills degen jäst upp till kanten på bunken, 1-2 timmar.

Klicka ut degen på plåtar. (Jag tycker att det blir godare med lite mindre bröd när de är grova. Får se om miss Macka herself håller med... ) Platta till med mjölad sked och strö över solrosfrön och/eller linfrökross. Grädda i varmluft cirka 210 grader i 10-15 minuter. 
Svalna på plåt under bakduk så att de inte torkar ut. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...