Grovbullar 18 st
6 dl kallt vatten
1 paket jäst
2 tsk salt
1 msk vit sirap
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl fibrex flingor
1/2 burk kesella
500 g grov mix (Finax gröna blev det idag)
solrosfrön och/eller krossade linfrön att strössla över bullarna
Lös upp jästen i det kalla vattnet, i sedan med allt utom mjölet och låt stå och svälla i 15 min. Arbeta in mjölmixen i cirka 10 minuter. Låt sedan jäsa väl övertäckt tills degen jäst upp till kanten på bunken, 1-2 timmar.
Klicka ut degen på plåtar. (Jag tycker att det blir godare med lite mindre bröd när de är grova. Får se om miss Macka herself håller med... ) Platta till med mjölad sked och strö över solrosfrön och/eller linfrökross. Grädda i varmluft cirka 210 grader i 10-15 minuter.
Svalna på plåt under bakduk så att de inte torkar ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar