Falsk lasagne
pastaskruvar
tomatsås, gärna egengjord såklart, men idag fick det bli köpt, hade en skvätt i kylen.
1/2 röd lök
1 squash
fryst spenat
1/2 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
fetaost
färskriven parmesanost
salt, peppar, ev lite muskot
Skiva rödlöken och låt den "smälta" i lite olivolja, salt och peppar tillsammans med timjan på medel till svag värme, tills den blir mjuk. Häll i spenaten och låt puttra ihop under lock cirka 15 minuter. Kvarta squashen och fräs med finhackad vitlök i en annan panna. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastaskruvarna (de ska vara mycket al dente eftersom de mjuknar i såsen sedan). Bottna en ugnssäker form med tomatsås, häll i pastan, lägg på squashen och spenatröran. Smula över fetaost, toppa med riven parmesanost och gratinera i 225 grader varm ugn, 25-30 minuter, tills osten smält och fått lite färg.1/2 röd lök
1 squash
fryst spenat
1/2 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
fetaost
färskriven parmesanost
salt, peppar, ev lite muskot
Skiva rödlöken och låt den "smälta" i lite olivolja, salt och peppar tillsammans med timjan på medel till svag värme, tills den blir mjuk. Häll i spenaten och låt puttra ihop under lock cirka 15 minuter. Kvarta squashen och fräs med finhackad vitlök i en annan panna. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar