Om

2 november 2013

god morgon

Vad kan vara bättre än att starta morgonen med nygräddade scones? Inte mycket...
Eftersom jag inte tål sojamjöl och inte hade så mycket rismjöl hemma blev det en mantagervadmanhaver-anpassning av Nytt bröds scones. Smaken blev bra, konsistensen not so much. Vi  får väl skylla oss själva idag...

Scones 10 st 


120 g rismjöl (60 g rismjöl, 60 g majsmjöl)
120 g sojamjöl ( Finax röda)
2 tsk bakpulver
20 g psylliumfröskal
1 tsk salt
1/2 msk råsocker
80 g smör
500 g mjölk

Blanda mjöl, salt, socker, fröskal och bakpulver. Rör ner smöret och rör slätt. Tillsätt mjölken och låt smeten vila 15 minuter. Klicka ut 10 scones på plåtar. Grädda i mitten av ugnen på  225 grader i 15-17 minuter. Låt svalna så länge du har tålamod. Godast nygräddade!




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...