Eftersom jag inte tål sojamjöl och inte hade så mycket rismjöl hemma blev det en mantagervadmanhaver-anpassning av Nytt bröds scones. Smaken blev bra, konsistensen not so much. Vi får väl skylla oss själva idag...
Scones 10 st
120 g rismjöl (60 g rismjöl, 60 g majsmjöl)
120 g sojamjöl ( Finax röda)
2 tsk bakpulver
20 g psylliumfröskal
1 tsk salt
1/2 msk råsocker
80 g smör
500 g mjölk
Blanda mjöl, salt, socker, fröskal och bakpulver. Rör ner smöret och rör slätt. Tillsätt mjölken och låt smeten vila 15 minuter. Klicka ut 10 scones på plåtar. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15-17 minuter. Låt svalna så länge du har tålamod. Godast nygräddade!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar