Om

3 november 2013

lat söndag

Efter shopping och storstädning igår, har vi latat oss massor idag. Så skönt! Från gårdagens middag blev det några skivor helstekt fläskfilé över, perfekt att slänga i en lat gryta idag.

Restgryta 3-4 p


Fläskfilérester
2 morötter
2 palsternackor
1/2 gul lök
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1 knapp msk lingonsylt
2-3 tsk timjan
4 krossade enbär
svartpeppar
olja eller smör till stekning

Skiva grönsaker och lök och fräs i lite smör. Slå på vattnet och låt småkoka i 10 minuter. Häll i fond, grädde, timjan, sylt och krossade enbär och puttra ihop tills grönsakerna är knappt mjuka. Klicka i crème fraiche och lägg i köttet och låt bli varmt. Smaka ev. av med lite salt. Vi åt ris till. Perfekt, lat söndagmiddag i ruskvädret. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...