Om

4 november 2013

söt sötare sirap

Söndagsbrödet blev sirapslimpan från Nytt bröd. Miss June åt nog aldrig sötlimpa, men jag minns den väl från min barndom. Med röda kinder och iskalla fingrar efter långa turer i skidspåret (det var konstigt nog alltid massor av snö under min barndoms vintrar...) fanns det inget godare än macka efter macka av sötlimpa med ost och varm choklad. Vilken nostalgitripp!

Sirapslimpa


500 g kall mjölk
20 g jäst
300 g bovetemjöl
50 g Maizena
100 g mörk sirap
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g psylliumfröskal (är lite grövre i konsistensen än fiberhusk)

Rör ihop alla ingredienser utom psylliumfröskal i en bunke. Vispa till en slät deg och vispa sedan ner fröskalen. Täck bunken med plast och låt jäsa 2 timmar. Strö lite bovetemjöl på ett bakbord och ta upp degen. Forma till en limpa och lyft över till en bakplåt. Strö över lite bovetemjöl och låt vila ytterligare 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader och grädda brödet i mitten i 45 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp. Om du orkar vänta...




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...