Medan det står i ugnen, låter jag ett "gammalt vanligt bröd" stå på jäsning. Skönt att köra lite på rutin när jag är trött och novembermörkret ligger som en filt över världen.
Gamla vanliga brödet
500 g grov mjölmix (Finax)
1 msk sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 paket jäst
5 dl vatten
2-3 msk olivolja
2-3 tsk surdegspulver
Lös upp jästen i lite vatten och salt. Blanda i resten av ingredienserna och kör i degblandare minst 5 minuter. Låt jäsa 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader. Klicka ut degen till bullar på bakplåtspappersklädda plåtar. Spreja ugnen med lite vatten innan du sätter i plåtarna. Grädda 15-20 minuter. Låt svalna utan bakduk för en lite frasigare yta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar