Om

14 november 2013

Knäckebrödet är redan slut!

Ikväll fyller jag frysen med det här brödet. Supergott, inte så mycket väga... och ett av Junes favvobröd. Aprikoserna var ju slut, de ligger i vildjästburken, men det blev godkänt ändå.
Medan det står i ugnen, låter jag ett "gammalt vanligt bröd" stå på jäsning. Skönt att köra lite på rutin när jag är trött och novembermörkret ligger som en filt över världen.

Gamla vanliga brödet


500 g grov mjölmix (Finax)
1 msk sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 paket jäst
5 dl vatten
2-3 msk olivolja
2-3 tsk surdegspulver

Lös upp jästen i lite vatten och salt. Blanda i resten av ingredienserna och kör i degblandare minst 5 minuter. Låt jäsa 1 1/2 timme. Värm ugnen till 225 grader. Klicka ut degen till bullar på bakplåtspappersklädda plåtar. Spreja ugnen med lite vatten innan du sätter i plåtarna. Grädda 15-20 minuter. Låt svalna utan bakduk för en lite frasigare yta.



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...