Sega knapriga grovbullar ca 12 st
1 paket jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
1 msk fiberhusk
400 g Finax grov mix
1 msk transbärspulver (testing, testing)
1 dl (ren) havre
2 msk kesella
2 msk olivolja
1/2 dl krossat bovete
1/2 dl solrosfrön
Lös upp jästen i lite vatten med saltet och sirapen i en bunke. Häll på resten av vattnet och fiberhusk, blanda runt ordentligt och låt svälla i 10 minuter. Häll i resten av ingredienserna och låt gå i maskin 5 minuter. Jäs övertäckt i minst en timme. Klicka ut på plåtar och grädda i 200 varmluft 10-15 minuter. Låt svalna under bakduk på galler, de blev rejält knapriga på ytan ändå. Godis! (Kände ingen direkt tranbärssmak, men kanske hjälpte pulvret till att ge brödet lite extra saftighet?)
Och sedan får det bli mer av det här, för nu har hösttröttheten lagt sej som en tung, mörk filt över mej...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar