Om

3 oktober 2013

Nu blir det allvar

Det här receptet kommer ungefär direkt från USA. Jag följer USA på Twitter och hen la upp ett recept för ett tag sedan, som jag blev sugen på att förvandla till glutenfritt. Nu bakas därför serious American cookies här hemma. Jag har översatt och försvenskat receptet litegrann så kakorna blev nog mer svensk-amerikanska. Men som miss June sa, de blev seriöst jättegoda...

Kokos-mandel-chocolate-chip-cookies cirka 40 st


225 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljpulver
1 3/4 dl mandelmjöl
5 dl mjölmix (Finax röd)
2 msk kokosmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 -1 tsk salt
drygt 1 dl kokosflingor
drygt 1 dl chokladknappar

Vispa smör och socker tills det är fluffigt. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda ner vaniljpulver. Rör samman mix, mandel- och kokosmjöl, salt och bakpulver och blanda ner i smörsmeten. Vänd till sist ner kokosflingorna och chokladknapparna. Blanda väl. Låt degen vila svalt, minst tre timmar, gärna längre. Försök låt bli att äta upp den väldigt, väldigt goda degen. Den kan faktiskt vänta i kylen i upp till ett dygn om du har annat än bakning på schemat.
Värm ugnen till 175 grader. Klä plåtar med bakplåtspapper och klicka ut 1-1 1/2 msk deg per kaka. Grädda i 8-9 minuter tills de är gyllene i kanterna. På inköpslistan/önskelistan står en sådan här:



 men tills den blir min får de vackert svalna direkt på plåten/pappret.





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...