Sockerkaka med äpplen
1 dl kokhet mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl fin glutenfri mjölmix (testar Finax orange för först gången)
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
2 äpplen i klyftor
2 tsk socker
2 tsk kanel
smör och kokos till formen
Värm mjölken till strax under kokpunkten och rör ner smöret, låt det smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Smöra formen och strö med kokos (eller glutenfritt ströbröd för all del). Blanda mjölmix med bakpulver, vaniljpulver och fiberhusk och vänd ner i äggsmeten. Häll i smörmjölken och rör slätt och häll sedan smeten i formen. Blanda socker och kanel och doppa äppelklyftorna och lägg ner dem. Grädda i 175 grader längst ner i ugnen cirka en halvtimme. Låt svalna. Servera lite ljummen med en klick vaniljkesella kanske.
2 äpplen i klyftor
2 tsk socker
2 tsk kanel
smör och kokos till formen
Värm mjölken till strax under kokpunkten och rör ner smöret, låt det smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Smöra formen och strö med kokos (eller glutenfritt ströbröd för all del). Blanda mjölmix med bakpulver, vaniljpulver och fiberhusk och vänd ner i äggsmeten. Häll i smörmjölken och rör slätt och häll sedan smeten i formen. Blanda socker och kanel och doppa äppelklyftorna och lägg ner dem. Grädda i 175 grader längst ner i ugnen cirka en halvtimme. Låt svalna. Servera lite ljummen med en klick vaniljkesella kanske.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar