Snabbfika gillar vi, och kanske vi glutisar gillar det extra mycket eftersom de flesta glutenfria fikor måste planeras i god tid. Inte den här! Receptet hittade jag på en blogg någonstans någongång och nu är det dags att testa.
Mug muffin 1 stor eller två små
4 msk glutenfri mjölmix
1 krm bakpulver
4 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk smält smör eller neutral olja
några rutor choklad att stoppa i
1 krm bakpulver
4 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk smält smör eller neutral olja
några rutor choklad att stoppa i
Blanda de torra ingredienserna i en stor mugg (enklare i liten bunke). Tillsätt ägget, mjölken och fettet och blanda tills det är slätt. Stoppa i chokladbitarna i smeten och sedan in med muggen i micron på högsta värme i 2,5 minuter.
(Kakan kan komma att jäsa och gå upp mot kanten men den rinner inte över!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar