Om

4 juni 2013

glasnudlar

Glasnudlar glasnudlar glasnudlar... det är ett vackert ord, eller hur? Och glutenfria är de också. En varm försommardag passar den här fräscha salladen bra till middag, men den kan också ställas på buffébordet eller serveras som en enkel förrätt.


Asiatisk nudelsallad


1 paket glasnudlar
1/2 huvud isbergssallad
3 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
300 g nötfärs
räkor (hoppar vi över eftersom jag inte hade några hemma och någon ändå inte gillar det)

Dressing

saften av 1 lime
2 msk fish sauce
chiliflakes
en nypa råsocker


Lägg salladen i blöt i kallt vatten en halvtimme. Låt rinna av väl. Bryn färsen och hacka grönsakerna. Lägg nudlarna på ett fat, strö över färsen och grönsakerna. Dressa (garnera med räkor).

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...