Om

9 juni 2013

andra bullar

Dessa bullar har hängt med sedan tjejerna var små. Jag brukar fylla frysen med dem i början av sommaren och sedan är de perfekta att ta med till stranden eller som ett snabbt mellanmål när man inte orkar laga "riktig mat". När miss June fick sin celiaki, var dessa bullar något av det första som jag absolut måste konvertera till glutenfritt. Det var inte svårt. Jag gjorde lite ändringar i Elisabeth EH:s bullrecept och voilà:


 


Pizzasnurror cirka 40 st


Deg

1 pkt jäst (röd blir bra även om degen inte är direkt söt)
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 msk vit baksirap
1/2 tsk salt
150 g smör 
1 1/2 dl kesella
cirka 1,9 liter mjölmix

Fyllning

Du kan såklart fylla med vad gott du vill men här hemma blev det idag:
1 paket bacon
250 g rökt skinka och rostbiff (har kylen full av godis från studentkalaset...)
3-4 dl riven ost med god smak
tomatsås (ketchup om du inte orkar eller har färdig hemma)
1 paket Fetaost
oregano
1 ägg till pensling

Smula ner jästen, salta, häll över mjölk och rör tills jästen löst upp sej. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Blanda ner mjukt smör, kesella och det mesta av mixen (spara cirka 1 dl till utbakning). Arbeta kraftigt i maskin cirka 10 minuter. Fräs under tiden bacon, riv osten och klipp skinkan och rostbiffen i småbitar.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. (Den här degen är underbar att jobba med. Så härligt att kunna sätta i händerna och knåda loss!) Dela i två delar och kavla ut varje bit till en stor platta. Bred på tomatsås, strössla över bacon, skinka och rostbiff, smula över fetaosten. Strö på cirka hälften av den rivna osten. Oregano på.
Rulla ihop varje degplatta från långsidan och skär sedan i 3-4 cm stora bitar. Lägg dem i bullformar och sedan på plåt. Täck med bakduk och låt nu jäsa 1 1/2 till 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt svalna under duk så att de inte blir torra. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...