Pizzasnurror cirka 40 st
Deg
1 pkt jäst (röd blir bra även om degen inte är direkt söt)
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 msk vit baksirap
1/2 tsk salt
150 g smör
1 1/2 dl kesella
cirka 1,9 liter mjölmix
Fyllning
Du kan såklart fylla med vad gott du vill men här hemma blev det idag:
1 paket bacon
250 g rökt skinka och rostbiff (har kylen full av godis från studentkalaset...)
3-4 dl riven ost med god smak
tomatsås (ketchup om du inte orkar eller har färdig hemma)
1 paket Fetaost
1 paket Fetaost
oregano
1 ägg till pensling
Smula ner jästen, salta, häll över mjölk och rör tills jästen löst upp sej. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Blanda ner mjukt smör, kesella och det mesta av mixen (spara cirka 1 dl till utbakning). Arbeta kraftigt i maskin cirka 10 minuter. Fräs under tiden bacon, riv osten och klipp skinkan och rostbiffen i småbitar.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. (Den här degen är underbar att jobba med. Så härligt att kunna sätta i händerna och knåda loss!) Dela i två delar och kavla ut varje bit till en stor platta. Bred på tomatsås, strössla över bacon, skinka och rostbiff, smula över fetaosten. Strö på cirka hälften av den rivna osten. Oregano på.
Rulla ihop varje degplatta från långsidan och skär sedan i 3-4 cm stora bitar. Lägg dem i bullformar och sedan på plåt. Täck med bakduk och låt nu jäsa 1 1/2 till 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt svalna under duk så att de inte blir torra.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. (Den här degen är underbar att jobba med. Så härligt att kunna sätta i händerna och knåda loss!) Dela i två delar och kavla ut varje bit till en stor platta. Bred på tomatsås, strössla över bacon, skinka och rostbiff, smula över fetaosten. Strö på cirka hälften av den rivna osten. Oregano på.
Rulla ihop varje degplatta från långsidan och skär sedan i 3-4 cm stora bitar. Lägg dem i bullformar och sedan på plåt. Täck med bakduk och låt nu jäsa 1 1/2 till 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt svalna under duk så att de inte blir torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar