Bästa gazpachon 4 p
1 stor skalad tomat
1/2 gurka
1/ gul lök
1/4 urkärnad grön paprika
1 liter god tomatjuice
2 msk olivolja
2-3 msk vinäger (vit balsamvinäger är gott)
några stänk tabasco
1- 1 1/2 tsk salt
några korn svartpeppar
ev en liten vitlöksklyfta
Dela grönsakerna i bitar och mixa dem med cirka hälften av tomatjuicen till en puré. I en stor tillbringare eller skål blandar du sedan purén med resten av juicen och krydda med salt, peppar, tabasco, olja och vinäger. Täck skål/tillbringare och kyl soppan i minst två timmar före servering. Strax före servering kan du, om du vill, pressa i lite vitlök i soppan. Servera sedan med brödkrutonger och lite extra finhackad gurka och tomat. B.Ä.S.T.A. - jag lovar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar