Om

1 juni 2013

Fredagsmys blir helggodis




Har man späda fina rabarber så måste man ju, eller hur? Försommarens första rabarberpaj är nästan det allra bästa som finns...

Akut smulpaj


Deg

150 g smör
1 dl havregryn
2 dl mjölmix
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

ett knippe späda rabarberstjälkar
2-3 msk potatismjöl
2-3 msk florsocker 
1 dl mandel

Skölj och skala ev rabarbern om den hunnit bli lite grövre. Klipp i 2-3 cm stora bitar och låt rinna av ordentligt. Nyp snabbt ihop degen till en smulig massa. Lägg rabarberna i smord pajform, strö över potatismjöl och florsocker och blanda runt. Klicka över smuldegen, hacka mandel och toppa med den. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...