Har man späda fina rabarber så måste man ju, eller hur? Försommarens första rabarberpaj är nästan det allra bästa som finns...
Akut smulpaj
Deg
150 g smör
1 dl havregryn
2 dl mjölmix
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ett knippe späda rabarberstjälkar
2-3 msk potatismjöl
2-3 msk florsocker
1 dl mandel
Skölj och skala ev rabarbern om den hunnit bli lite grövre. Klipp i 2-3 cm stora bitar och låt rinna av ordentligt. Nyp snabbt ihop degen till en smulig massa. Lägg rabarberna i smord pajform, strö över potatismjöl och florsocker och blanda runt. Klicka över smuldegen, hacka mandel och toppa med den. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Skölj och skala ev rabarbern om den hunnit bli lite grövre. Klipp i 2-3 cm stora bitar och låt rinna av ordentligt. Nyp snabbt ihop degen till en smulig massa. Lägg rabarberna i smord pajform, strö över potatismjöl och florsocker och blanda runt. Klicka över smuldegen, hacka mandel och toppa med den. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar