Om

6 februari 2013

nytt och gott

Miss June bestämde gårdagkvällens middag och hon var sugen på pasta. Vi hittade en ny sort i  butikshyllan och smög ner den i gratängen utan att tala om det för storasyster. Jag tror faktiskt inte att hon tänkte på att vi alla åt samma pasta, så god var den! (Eller har hon helt enkelt vant sej vid glutenfrismaken till sist...?)


Pastagratäng 4 p


500 g nötfärs
1 paket majspasta, penne
8 plommontomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk crème fraiche tomat/basilika
1/2 paket krossade tomater (hade varit gott i men det hade vi inte hemma - såklart)
broccoli
riven ost 
salt, peppar, oregano

Koka broccolin, fräs färsen och koka pastan (vi tog hela paketet och det blev rikligt). Smaksätt färsen med grädde och crème fraiche, krydda. Lägg ner halverade tomater och låt bli varmt. Häll hela kalaset i ugnsform, riv över en god ost och gratinera 10 minuter, tills osten fått fin färg. Och så var tisdagens middag i hamn. 





Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...