Om

13 februari 2013

längtan

Solen tittar fram lite då och då, men den värmer inte riktigt ännu. Det är blekt och kallt, halt och smutsigt. Vintern när den är som värst. Ge mej gnistrande snö och en klar vintersol, e.l.l.e.r. barmark, takdropp och talgoxekvitter. Inte den här mellantingingentingårstiden. Det är inte för mej. Jag lagar vårmat och längtar tills solen värmer nästippen. Snart snart snart...

Halldins lax


Lax
salt
dill
majonnäs

Jag tycker att det är enklast att ta laxsida, du kan dela den eller låta den vara som den är och dela i lämpliga bitar när den är klar. Eller ta färdiga laxfiléer. 
Lägg fisken med skinnsidan ner i oljad ugnsform eller på en plåt. Salta. Klappa in rikligt med finhackad dill och täck med majonnäs. In i ugnen 200-225 grader i 20-25 minuter (beroende på fiskens tjocklek). Klart! Enklare och godare kan det knappast bli.






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...