Om

26 februari 2013

LCHF - oopsies


Vi har ett gäng LCHF-are på jobbet och detta är deras "bröd". Eftersom glutenfritt mjöl ju innehåller mycket snabba kolhydrater kan detta vara värt att testa om man vill dra ner på intaget, men ändå inte vill leva helt utan kvällsmackan.




Oopsies 6 - 8 st 


3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk (kan uteslutas)
½ tsk bakpulver (kan uteslutas) 

Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön. (Du kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett lager med grädde och valfri bärsort). Jag har testat att frysa dem och det funkar fint om man tinar dem i rumstemperatur eller varsamt i micron.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...